Casa speciala - traditionala, cu 457 mp teren, Centru - Rupea, Brasov

Brasov, Brasov
CDV55400

 

Contacteaza Vanzatorul

  Pentru a contacta vanzatorul trebuie sa te Inregistrezi Inregistrarea unui cont iti permite timp de 12 Luni sa ai acces la TOATE numerele de Telefon, pentru TOATE Anunturile.
  Verifica cu vanzatorul
  Casa speciala - traditionala, cu 457 mp teren, Centru - Rupea, Brasov
  Brasov, Brasov,

  Mai multe detalii

  Anunt de la: Agent Imobiliar
  Camere: 5 Camere
  Suprafata casa: 150mp
  Teren adiacent: 450mp
  An constructie: 1977-1990

  Detalii adaugate de utilizator

  ASCENDENT IMOBILIARE

  propune spre vanzare o EXCLUSIVITATE materializata printr-o casa in stil traditional, ce aduce cu ea caldura caselor parintesti, situata in zona centrala din Rupea, jud. Brasov, la 40 de minute de orasul Brasov.
  Proprietatea se desfasoara pe o compozitie parter + etaj astfel: camera de zi, patru dormitoare, bucatarie, doua bai, avand o suprafata de teren de 457 mp.
  Imobilul te imbatiseaza prin caldura traditionala, avand si spatii auxiliare pentru depozitare, inclusiv garaj in curte.
  Recomandam proprietatea pentru rezidenta sau mini pensiune.
  Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de așezări omenești datând din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.). Prima atestare documentară datează din anul 1324 când sașii răsculați împotriva regelui Carol Robert, al Ungariei s-au refugiat în interiorul cetății, Castrum Kuholm. Numele de Kuholom face referire la roca pe care a fost ridicata: bazaltul. Documente din secolul al XV-lea menționează cetatea ca fiind un important centru comercial și meșteșugăresc, cu 12 bresle. Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificație dar și refugiu pentru populația ce locuia dealurile și valea din împrejurimi, așezarea ei fiind strategică: la îmbinarea drumurilor ce făceau legătura între Transilvania, Moldova și Țara Românească prin pasurile sud-estice.

  Cetatea Rupea, ridicata pe Dealul Cohalmului, dominând de sus orașul, a fost construita și extinsa în secolele al XIV-lea– al XVII-lea, ca cetate și refugiu pentru satele din împrejurimi. În prezent este în stadiu de ruina. Curtinele formează 4 incinte, fiind întărite din loc în loc cu turnuri poligonale, circulația fiind controlata de mai multe porți interioare care compartimenteaza ansamblul fortificat. Incinta centrala este prevăzută cu un reduit și cu o capelă.
  Verifica cu vanzatorul

  Detalii Utilizator

  Locatie imobil

  Brasov, Brasov
  Rupea